Vanmorgen op deze regenachtige herfstdag bij de familie Sipma in Oudebildtzijl geweest met een bloemetje en attentie vanwege hun 25 jarig Jubileum.

Een leuk oud huis middenin de kern van Oudebildtzijl, waar in een deel van de woning vroeger hun eigen slagerij  gevestigd was. Samen stonden ze alle dagen in de winkel en hadden het hiermee altijd erg druk.

Naast het drukke bestaan van hun eigen winkel hebben ze als gezin al 25 jaar de kranten bezorgd in Oudebildtzijl en later is daar een deel buitengebied richting Zwarte Haan bijgekomen.  De dochter was destijds eerst begonnen met het bezorgen van de Telegraaf en later kwam daar dan de LC en FD bij en vervolgens alle andere kranten.  Mw. Sipma bezorgde de laatste jaren binnen in de dorpskern, maar zij moest helaas vanwege gezondheidsredenen afgelopen juni ermee stoppen. Meneer Sipma bezorgt momenteel nog dagelijks met de auto het buitengebied en rijdt hiervoor ongeveer een 40 km per bezorgdag.

Inmiddels zijn beide al aardig op leeftijd en zullen dan ook met ingang van 1 november helemaal gaan stoppen met de bezorging zodat ze dan hopelijk nog vele mooie jaren kunnen gaan genieten van hun “vut”.

Brenda Jagersma, distributiecentrum Leeuwarden