Toen Harrie Elsinga in september 2015 begon met het kranten depot Wolvega werd er al gauw gesproken om eens een geheel verzorgde barbecue te organiseren

voor de bezorgers op de eerste zaterdag van september.

Dit was direct in 2016 een waar succes. Waarbij aan het einde van die avond al is bepaald dat moeten we zeker volgend jaar nog een keer doen. Zo gezegd zo gedaan was het zaterdag 2 september 2017 al weer zo ver. Een ieder die betaald had, kon om ongeveer 17:00 uur bij de tafel aan schuiven.
De belangstelling was groot een kleine 20 man/vrouw in een grote tent met tafels en stoelen en niet te vergeten de grote BBQ machine. Het liet zich allemaal goed smaken, het vlees was van zeer goede kwaliteit. Daarnaast was er nog veel drinken in een grote koelkast aanwezig bier, fris enz. enz. het zat er allemaal in.

Niets ontbrak hier. Verder werd er veel gepraat, sommige bezorger(sters)kenden andere bezorger(sters) niet eens, of alleen bij naam en dan geeft zo’n barbecue daar nog eens een extra impuls bovenop om elkaar toch eens te ontmoeten. Het depot is wanneer de kranten in de stelling klaar staan voor de vroege vogels al om rond 04:45 uur open, de uitslapers kunnen tot 06:00 uur nog terecht, dit verklaard al dat ze elkaar niet gelijk aantreffen. Tijdens de barbecue zijn er nog foto’s gemaakt als herinnering aan deze weer gezellige avond die voor een paar bezorger(sters) nog tot diep in de nacht is voortgezet.