In Tzummarum was het  29  mei stralend weer. In een 2 onder 1 kapper aan de doorgaande weg in het dorp hebben passerende mensen niet in de gaten wat voor enorme tuin hier achter zit. Als een soort verborgen oase strekt de tuin zich 50 meter uit, eindigt aan het water met vrij uitzicht op een bos. Gelukkig gaat het bezorgen van de kranten mevrouw Grond snel af, want er wordt veel tijd gestoken om de tuin op orde te houden.

Toch heeft onze bezorgster naast het tuinieren ook nog tijd over voor andere hobby’s. Ze houdt van puzzelen, bij voorkeur minimaal 1000 stukjes. En ze heeft mij geïntroduceerd in de wereld van “Wasgij” puzzels, waarbij mensen puzzelen zonder concreet voorbeeld met uitzondering van enkele hints op de doos (voor meer informatie gebruik Google). Daarnaast doet ze aan Diamond Painting, kaatst ze en is vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging en het dorpsfeest.

Ze woont samen met haar man en jongste zoon in hun prachtige woning en haar oudste zoon woont een dorp verderop. Recentelijk is hij gaan samenwonen met leuke schoondochter met kinderen, dus is ze nu bonus-oma van 4 kleinkinderen. Gelukkig is de van de zolder opgetrommelde Duplo nog steeds in trek bij de huidige generatie!

Claudia Verdoorn

Distributiecentrum Leeuwarden