1. Hanteer de richtlijnen zoals die door het RIVM worden voorgeschreven. Dat betekent geen handen schudden, regelmatig je handen wassen, gebruik maken van papieren zakdoeken en hoesten in de elleboog.
  2. Bewaar minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. De Rijksoverheid heeft een lijst met vitale beroepsgroepen opgesteld. De krantenuitgeverij valt onder de groep ‘Media en communicatie’. Voor bezorgers geldt daarom dat de kranten kunnen worden bezorgd conform de Overeenkomst van Opdracht. Indien je zelf niet kunt bezorgen, zorg dan voor vervanging. Als dat niet lukt dan moeten wij voor vervanging zorgen. Logischerwijs gaat dan ook de bezorgvergoeding over naar de vervanger.
  4. De depotlocaties blijven open maar blijf niet langer op de depotlocatie dan noodzakelijk. In het depot mogen niet meer dan 2 personen tegelijk aanwezig zijn bij kleine depots waarbij de
    onderlinge afstand niet meer kan bedragen dan 1,5 meter. Kom niet allemaal tegelijk of wissel elkaar af bij binnen gaan van het depot. NDC accepteert een latere vertrektijd van het depot en dien ten gevolge een eventuele latere bezorgtijd. Zieke bezorgers mogen niet op het depot komen. De bezorger kan weer beginnen indien hij/zij 24 uur klachtenvrij is.
  5. Bij ziekte dien je zelf voor een vervanger te zorgen. Alleen bij vervanging accepteert NDC dat abonnees de krant later ontvangen. Beter laat, dan niet. Juist nu hebben we allemaal een verantwoordelijk om het nieuws bij de abonnee te brengen. In alle andere gevallen rekent NDC op de normale bezorgtijd.
  6. Volgens het RIVM is het risico van besmetting via voertuigen, post, pakketten, papier of kartonnen verpakkingsmateriaal o.a. in supermarkten heel klein. Het RIVM geeft het volgende aan: een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Na het verspreiden van de kranten dient u de hygiënemaatregelen na te leven zoals handen wassen.

NDC mediagroep en al haar abonnees hebben jullie allemaal juist nu hard nodig. Nu de scholen dicht zijn en je kunt ons helpen aan een extra bezorger, laat het ons dan weten via binnendienst@ndcmediagroep.nl. En…. voor wat, hoort wat!