1. Hanteer de richtlijnen zoals die door het RIVM worden voorgeschreven. Dat betekent geen handen schudden, regelmatig je handen wassen, gebruik maken van papieren zakdoeken en hoesten in de elleboog. Bewaar minimaal een meter afstand van elkaar.
  2. De Rijksoverheid heeft een lijst met vitale beroepsgroepen opgesteld. De krantenuitgeverij valt onder de groep ‘Media en communicatie’. Voor bezorgers geldt daarom dat de kranten kunnen worden bezorgd conform de Overeenkomst van Opdracht. Indien je zelf niet kunt bezorgen, zorg dan voor vervanging. Als dat niet lukt dan moeten wij voor vervanging zorgen. Logischerwijs gaat dan ook de bezorgvergoeding over naar de vervanger.
  3. De depotlocaties blijven open maar blijf niet langer op de depotlocatie of HUB dan noodzakelijk. Kom niet allemaal tegelijk of wissel elkaar af bij binnen gaan van het depot. Zieke bezorgers mogen niet op het depot komen. De bezorger kan weer beginnen indien hij/zij 24 uur klachtenvrij is.
  4. Bij ziekte dien je zelf voor een vervanger te zorgen. Alleen bij vervanging accepteert NDC dat abonnees de krant later ontvangen. Beter laat, dan niet. Juist nu hebben we allemaal een verantwoordelijk om het nieuws bij de abonnee te brengen. In alle andere gevallen rekent NDC op de normale bezorgtijd.

NDC mediagroep en al haar abonnees hebben jullie allemaal juist nu hard nodig. Nu de scholen dicht zijn en je kunt ons helpen aan een extra bezorger, laat het ons dan weten via binnendienst@ndcmediagroep.nl. En…. voor wat, hoort wat!